Travel Agency ● Tour Operator

Аранжмани

ИСТАНБУЛ НОВА ГОДИНА - СО АВТОБУС


Истанбул - најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила, град кој фасцинира. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие-улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија


Цена: 99 еур / 6.120 мк

4 ДЕНА 2 НОЌИ


Ден 1
29.12.2017 (Петок)

Поаѓање во 16:30 часот од автобуска станица на перонот за меѓународни поаѓања. Ноќно возење преку Грција со попатни паузи за одмор.

Ден 2
30.12.2017 (Сабота)

Пристигнување во Истанбул во утринските часови. Слободно време за прошетка и шопинг во еден од  трговските центри во близина, Хисториа. Сместување во хотел. Факултативна посета на најубавата султанска палата со непроценливо богатство, Палатата Долма Бахче Сарај со стручен водич.  Факултативно крстарење со брод по Босфор, со панорамски разглед на палатите од двете страни на каналот и мостовите кои ги поврзуваат Европа и Азија. Враќање во хотел или слободно попладне за шопинг и прошетка на познатата улица Истиклал на Таксим или посета на трговскиот центар Џевахир. Враќање во хотел.Ноќевање.

Ден 3
31.12.2017 (Недела)

Појадок. По појадокот, факултативно организиран панорамски разглед на градот со стручен водич: Лалели Џамија, Јени Џамија, Бејазит Кула, Златен Рог, Валенсов Аквадукт, Таксим, Сулејманија, Хиподром. Посета и влез во локалитетите: Султановиот дворец опкружен со море од сите страни Топ Капи Палатата – музеј со непроценлива колекција на споменици и уметнички дела – сегашниот изглед на Палатата датира од времето на Сулејман Величествениот; Џамијата Султан Ахмед наречена и Сина Џамија поради своите бои: сина, зелена и бела, Црквата Аја Софија, подоцна пренаменета во џамија, а денес работи како музеј. Враќање во хотел или Предлог: шопинг во Капали Чаршија, една од најстарите и најголемите покриени пазари во светот со повеќе од 1200 улици. ФАКУЛТАТИВНО â€“ ДОЧЕК НА НОВА 2018 во национален ресторан со свечена вечера, неограничен пијалок и ориентална програма со музика и танчерки или дочек на отворено во монденскиот дел на Истанбул-Ортакој познат како Истанбулски Монмартр. Ноќевање.

Ден 4
01.01.2018 (Понеделник)

Појадок. Одјавување од хотел  до 12:00. Факултативна посета на трговскиот центар Sapphire сместен во највисоката зграда во Европа (236 м) од каде се пружа прекрасна панорамска глетка на Истанбул. Виртуелна прошетка низ Истанбул со хеликоптер во 4D кино. (надлетување на најзначајните историски обележја: Аја Софија, Топ Капи, Моминската кула, Босфор, Цистерната, Галата мостот...) Враќање во хотел. Поаѓање за Скопје со попатна посета на трговскиот центар Форум со можност за индивидуална посета на Аквариумот. Пристигнување во Скопје наредниот ден во утринските часови.


Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Превоз со високо туристички автобус
 • 2 ноќевања со појадок во хотел 3*
 • Организација и водство на патувањето
   

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Дочек на Новата Година во национален ресторан со ориентална програма
 • Целдневен разглед на градот (15 еур со превоз и водич)
 • Крстарење по Босфор (15 еур со превоз и водич)
 • Посета на Палатата Долма Бахче (30 еур со вклучена влезница, превоз и водич)
 • Посета на највисоката зграда во Европа Сафир Сеир терасата 10 еур
 • Влезница за Сеир терасата и 4Д кино
 • Влезници за посета на локалитетите со водич: Аја Софија (15 еур) и Топ Капи (15 еур)
 • Патничко и здравствено одигурување 185 мкд

Важна напомена

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со важност 120 дена од денот на патувањето
 • Краен рок за пријавување 15.12.2017
 • Kраен рок за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7 дена пред патување
 • За резервација задолжителна уплата од 30% од вкупниот износ, целосна доплата 10 дена пред патување

ИСТАНБУЛ НОВА ГОДИНА - СО АВИОН


Истанбул - најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила, град кој фасцинира. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие-улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија


Цена: 159 еур / 9.826 мкд

3 ДЕНА 2 НОЌИ


Ден 1
30.12.2017 (Сабота)

Состанок на групата на аеродром Александар Велики два часа пред полетување. Полетување со Turkish Airlines во 08:55 со бр. на лет TK 1004. Слетување во Истанбул во 12:30 и организиран трансфер од аеродром до хотел. Сместување во хотел.  Факултативна посета на најубавата султанска палата со непроценливо богатство, Палатата Долма Бахче Сарај со стручен водич. Факултативно крстарење со брод по Босфор, со панорамски разглед на палатите од двете страни на каналот и мостовите кои ги поврзуваат Европа и Азија. Враќање во хотел или слободна вечер за шопинг и прошетка на познатата улица Истиклал на Таксим, или посета на трговскиот центар Џевахир. Ноќевање.

Ден 2
31.12.2017 (Недела)

Појадок. По појадокот, факултативно организиран панорамски разглед на градот со стручен водич: Лалели Џамија, Јени Џамија, Бејазит Кула, Златен Рог, Валенсов Аквадукт, Таксим, Сулејманија, Хиподром. Посета и влез во локалитетите: Султановиот дворец опкружен со море од сите страни Топ Капи Палатата – музеј со непроценлива колекција на споменици и уметнички дела – сегашниот изглед на Палатата датира од времето на Сулејман Величествениот; Џамијата Султан Ахмед наречена и Сина Џамија поради своите бои: сина, зелена и бела, Црквата Аја Софија, подоцна пренаменета во џамија, а денес работи како музеј. Враќање во хотел или Предлог: шопинг во Капали Чаршија, една од најстарите и најголемите покриени пазари во светот со повеќе од 1200 улици. ФАКУЛТАТИВНО â€“ ДОЧЕК НА НОВА 2018 во национален ресторан со свечена вечера, неограничен пијалок и ориентална програма со музика и танчерки или дочек на отворено во монденскиот дел на Истанбул-Ортакој познат како Истанбулски Монмартр. Ноќевање.

Ден 3
01.01.2018 (Понеделник)

Појадок. Одјавување од хотел до 12:00. Факултативна посета на трговскиот центар Sapphire сместен во највисоката зграда во Европа (236 м) од каде се пружа прекрасна панорамска глетка на Истанбул. Виртуелна прошетка низ Истанбул со хеликоптер во 4D кино. (надлетување на најзначајните историски обележја: Аја Софија, Топ Капи, Моминската кула, Босфор, Цистерната, Галата мостот...) Организиран трансфер од хотел до аеродром околу 17:00. Полетување за Скопје во 20:15 со бр. на лет ТК 1005. Слетување во Скопје во 19:45.


Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Авио билет: Скопје - Истанбул - Скопје
 • Организиран трансфер: аеродром - хотел - аеродром
 • 2 ноќевања со појадок во хотел 3*
 • Организација  на патувањето

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Аеродромски такси 102 еур – 6.304 мкд
 • Дочек на Новата Година во национален ресторан со ориентална програма
 • Целoдневен разглед на градoт (Превoз и лoкален вoдич 15 еур)
 • Крстарење по Босфор (20 еур со превоз и водич)
 • Посета на Палатата Долма Бахче (30 еур со вклучена влезница, превоз и водич)
 • Посета на највисоката зграда во Европа Сафир Сеир терасата 10 еур
 • Влезница  за  Сеир терасата и 4 Д кино
 • Влезници за посета на локалитетите со водич: Аја Софија (15 еур) и Топ Капи (15 еур)
 • Патничко и здравствено одигурување 185 мкд

Важна напомена

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со важност 120 дена од денот на патувањето
 • Краен рок за пријавување 15.12.2017
 • Kраен рок за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7 дена пред патување
 • За резервација задолжителна уплата од 30% од вкупниот износ, целосна доплата 7 дена пред патување

 
 

ДУБАИ - НОВА ГОДИНА


Дубаи, град на луксузот, раскошот, рај од иднината кој ве чека да го откриете ...


Цена: 849 еур / 52.468 мкд

За сите резервации направени до 01.12.2017 дополнителен попуст од 7% (не е пресметан во цената)


Одлична новогодишна забава во хотел RADISSON BLU CREEK HOTEL 5* по цена од 139 еур и вклучува:

Oрганизиран превоз, храна, пијалоци, жива музика и музика со диџеи. Прекрасен поглед кон Бурџ Калифа за време на новогодишниот огномет. Бесплатен пијалок од 21.00ч до 02.00ч.


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊE

Ден 1 -30.12.2017 (СКОПЈЕ - ДУБАИ)

Полетување  од Скопје во 13.20 часот со FZ 792 ,слетување во 21.20 часот.Организиран пречек на аеродром во Дубаи и  организиран превоз до одбраниот хотел.Ноќевање.

Ден 2 -31.12.2017 (ДУБАИ)

Појадок.Организиран полудневен разглед на Дубаи со локален водич и превоз. Слободно време за дочек на Новата година. Можност за организиран дочек на новата година во хотел Radisson Blu Creek Hotel 5*. СРЕЌНА НОВА ГОДИНА! Ноќевање.

Ден 3 - 501.01.2017 - 03.01.2017 (ДУБАИ)

Појадок. Слободни денови за индивидуални разгледи и прошетки. Можност за факултативни екскурзии (се пријавувате во Фибула Скопје или кај нашиот агент во Дубаи). Ноќевање.

Ден 6 -04.01.2017 (ДУБАИ - СКОПЈЕ)

Појадок. Организиран превоз до аеродром. Лет за Скопје со  FZ 791,во 9.10 часот. Пристигнување во Скопје во 12.05 часот.

6 ДЕНА / 5 НОЌИ

ПАКЕТ АРАНЖМАН  ДУБАИ 6 НОЌИ 5 ДЕНА
ХОТЕЛ Кат. Лице во
1/2
Лице во
1/1 соба

3то лице
во 1/2

Бебе
(0 - 1,99год)
Дете
(2 - 5,99год)
Дете
(6 - 11,99год)
Ramee Rose Hotel Al Barsha 4* 849€ 1145€ 849€ 60€ 495€ 739€
Fraser Suites 5*

899€

949€

1269€

1319€

899€

949€

60€ 495€ 819€

*Цените се на промоција за уплата до 15.12.17


ДАТУМИ ЗА ЛЕТОВИ
РОТАЦИЈА
ДАТУМ
РОТАЦИЈА
ДАТУМ
НОЌЕВАЊА
SKP-DXB 30-12-17 DXB-SKP 04-01-18 5

ВРЕМЕ НА ПОАЃАЊЕ
Летови
Поаѓање
SKP-DXB
13:20
DXB-SKP
9:10

ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзии
Време
Цена по лице
Опис
Desert Safari
5 часа
60 EUR
Трансфер, Сафари со џип , вечера со вклучени пијалоци(безалкохолен)
Dhow Cruise
2 часа
60 EUR
Трансфер,Крстарење со брод, вечера со вклучени  пијалоци(безалкохолни)
Abu Dhabi City Tour
Целодневна
90 EUR
Целодневна,минимум 10 лица, вклучен трансфер,ручек и пијалок
Burj Khalifa & Dubai Mall
 
90 EUR
Влезница  со асистенција,шопинг
Dubai Old Bazaar Tour
12 часа
50 EUR
Разглед со водич

АНТАЛИЈА - НОВА ГОДИНА
30.12.17 - 02.01.18

Патничка програма: Авион / 4 дена / 3 ноќевања


АНТАЛИЈА - Град со преку 300 сончеви денови во годината, богата историја, модерни зданија, преубави плажи, место каде земјата го допира рајот.


Ден 1 - 30.12.2017 (Сабота)

Состанок на групата на аеродром Александар Велики два часа пред полетување. Полетување со Turkish Airlines во 08:55 со бр. на лет TK 1004. Слетување во Анталија  во 15:35 и организиран трансфер од аеродром до хотел. Сместување во хотел.  Ноќевање.

Ден 2 - 31.12.2017 (Недела)

Ден за слободни индивидуални активности или факултативни излети. Свечена Новогодишна вечера во хотелот. Ноќевање.

Ден 3 - 01.01.2018 (Понеделник)

Ден за слободни индивидуални активности или факултативни излети. Ноќевање.

Ден 4 - 02.01.2018 (Вторник)

Организиран трансфер до аеродром. Полетување за Анталија со Turkish Airlines во 05:00 со бр. на лет TK 2403. Слетување во Скопје во 08:00.


Хотел (Услуга: ULTRA ALL INC.) Лице во 1/2 Лице во 1/1 I дете
(02 - 13 год)
II дете
(02 - 08 год)
Trendy Lara 5* 259 329 115 115
СО ВКЛУЧЕНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРА (ЗАДОЛЖИТЕЛНА)
Miracle 5* 209 259

I дете (02 - 13)
115

II дете (02 - 13)
169
Задолжителна новогодишна вечера 80 80 I дете (0 - 07)
бесплатно
II дете ( 07 - 13)
40

Цените се дадени во евра


Цена: 209 еур / 12.916 мкд


Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авио билет на релација Скопје - Истанбул - Анталија
 • 3 ноќевања во хотел со 5*  УЛТРА Се вклучено
 • Организиран  трансфер Аеродром - Хотел - Аеродром

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Аеродромски такси 156 еур (9.640 мкд)
 • Факултативни излети
 • Патничко и здравствено одигурување 185 мкд


Важна напомена:

 • Плаќањето е задолжително во денари 1€ - 61.8 мкд
 • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош ,или лична карта
 • Краен рок за пријавување 15.12.2017
 • Kраен рок за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7 дена пред патување
 • За резервација задолжителна уплата од 30% од вкупниот износ, целосна доплата 10 дена пред патување


 
 Македонија

hq-winter-fun-images_1719232

MAVROVO

HOTEL  RADIKA *****         HOTEL BISTRA ****

HOTEL ALPINA ****            HOTEL SPORT  ***

HOTEL SRNA ***                HOTEL MAKPETROL ***

 

POPOVA SAPKA

HOTEL SLAVIJA ***         HOTEL POPOVA SAPKA ***

Анкета

Која е Вашата омилена дестинација?
 

Wellness & Spa