Travel Agency ● Tour Operator

Albania

Emri i Turit: ”Te njohim historine, kulturen, arkeologjine dhe magjine e trojeve shqiptare.”

Qellimi i Turit: Njohja dhe hulumtimi shkencor me vlerat me te rendesishme historike,

kulurore te Shqiperise.

Datat:

ITINERARI I TURIT:

Dita I

Q.thane-Elbasan-Kavaje-Durres. Pas mberritjes ne Piken e Kalimit Kufitar ne Q. Thane, vijimi I rrugetimit per ne Elbasan, ku ndalojme per te bere nje “city tour” panoramik, ku bejme ndalese te shkurter ne kalane e qytetit, sahatin, etj. Me tej vazhdojme per ne Rrogozhine dhe Duurres, si nje nder qytetet me te vjetra te mesdheut dhe porti kryesor i Shqiperise. Vizite ne Amfiteatrin Antik me kapacitet prej 20000 vetash dhe qe eshte i dyti ne Balkan nga madhesia, Muzeu Arkeologjik, Kulla veneciane, etj. Akomodim ne hotel me 3* (HB).

1jpg
2
3

Dita II

Tirana-Kruja-Durres. Pas mengjesit ne hotel, fillojme diten me vizite ne Tirane, kryeqytetin e Shqiperise. Vizite ne Sheshin “Skenderbej”, Muzeu Kombetar, Sahati, Xhamia Ethem Bej dhe nertesat qeveritare. Pas drake, vijojme per ne Kruje ku do te vizitojme Kalane e Krujes, Muzeun e Skenderbeut, Muzeun Etnografik dhe Pazarin e Vjeter. Pasdite kthim ne Durres dhe akomodim ne hotel 3*. (HB)

4
5

Dita III

Lushnje-Berat-Fier-Vlore. Pas mengjesit ne hotel, vijojme turin per ne Berat ku kalojme nga Lushnja. Berati eshte njeri prej qyteteve me te vjetra shqiptare mbi 2400 vjec dhe ka status te vecante nga UNESCO. Vizite ne kalane e Beratit, Muzeun Onufri dhe kishat e tjera brenda kalase si dhe xhamine. Pas dreke, vijojme per ne Vlore ku ndalojme ne Apolloni, e cila eshte themeluar ne vitin 588 P.E.S. dhe qe eshte marre si model nga Aristoteli ne analizen eoligarkise per shkak te ndarjes themelore midis komuniteteve ilire dhe atyre greke. Vizite nemuzeun e Manastirit te Shenmerise dhe kishes. Me tej udhetimi vazhdn per ne Vlore, ku bejme “city tour” me ndalese ne Sheshin e Flamurit, Muzeun e Pavaresise, Kalaja e Kanines. Akomodim ne hotel 3* (HB).

6 7 8

Dita IV

Vlore-Gjirokaster-Permet-Korce. Pas mengjesit, vijojme per ne Gjirokaster. Vizite ne kalane e qytetit, Muzeun e armeve, etj. Me pas vijojme per ne Permet I njohur per rakine tradicionale, dhe mberrijme ne Korce. Akomodim ne hotel 3* (HB).

9

Dita V

Korce-Pogradec-Q.Thane. Pas mengjesit visite ne muzeun e Shkolles se Pare shqipe te hapur me 1887. Vizite ne Voskopoje ku shikojme manastiret dhe kishat e vjetra qe ndodhen atje. Me pas vijojme per ne Pogradec. Pas drake kthimi ne Maqedoni nepermjet Q.Thanes.

10 11 12

CMIMET:

Perfshihen:

- Akomodim ne hotel 3*, HB, ne dhome dyshe/treshe

- Mengjeset dhe Darkat per gjith turin.

- 1 person falas, me akomodim ne dhome dyshe.

- Udheheqes

Nuk perfshihen:

- Drekat

- Biletat e hyrjeve neper meuze/kala gjate turit.

- Shepnzime individuale dhe bakshishet

- Gjithcka qe nuk eshte permendur mesiper

Akomodimi:

- Hotel Romana 3*, HB, 2 nete, ose i ngjashem

- Hotel Sazani 3*, HB, ose i ngjashem

- Hotel 3*, HB, ose i ngjashem

Numri i Pjesemarresve: 40-45 personaPolls

What is your favorite destination?
 

Wellness & Spa